Hitta din mottagning

Var är du student?

I Stockholm finns två studenthälsomottagningar; Studenthälsan vid Karolinska Institutet och Studenthälsan vid Stockholms universitet. Vilken studenthälsa du tillhör beror på vilken mottagning som ditt lärosäte har avtal med.

 

Om du studerar vid

Balettakademien

Beckmans designhögskola

Försvarshögskolan

Gymnastik- och idrottshögskolan

Handelshögskolan

Handarbetets vänner

Konstfack

Kungliga Tekniska Högskolan

Kungl. Konsthögskolan

Kungliga Musikhögskolan

Malmstens Linköpings Universitet

Naprapathögskolan

Stockholms konstnärliga högskola

Stockholms universitet

 

ska du vända dig till

 

Om du studerar vid

Ersta Sköndal Bräcke Högskola

Karolinska Institutet

Röda Korsets Högskola

Sophiahemmets högskola

Stockholms Musikpedagogiska Institut

Södertörns högskola

 

ska du vända dig till

 

Om det saknas en studenthälsa där du studerar

Om det saknas en studenthälsomottagning där du studerar ska du vända dig direkt till den ordinarie vården inom regionen. Läs mer på Vården i Stockholms län – 1177 Vårdguiden.

 

 

När ska jag vända mig till studenthälsan?

Som student ska du vända dig till studenthälsan om du har problem kopplade till ditt liv som student. Det kan till exempel handla om att du lider av tentaångest, har problem med studiemiljön, upplever stress och oro, dricker för mycket, lider av scenskräck eller har svårt att sova. Det vill säga problem som har uppkommit eller framkommit under din studietid som du behöver få hjälp med. Hos de flesta studenthälsomottagningar har både individuell rådgivning och gruppaktiviteter såväl som temadagar och kurser.

“Vi har under mina år vid några tillfällen mätt hur många som känner till oss och resultatet har visat att ytterst få vet att du kan gå till en kurator och prata”

Citat från intervju, Hur mår studenthälsan? – en undersökning om hur lärosätena kan effektivisera arbetet med att förebygga ohälsa bland studenter

Skriv till oss!